Dodik: Čelnici SDS-a prizivaju sankcije zarad malih političkih ciljeva

25
Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras da se čelnici SDS-a utrkuju u prizivanju sankcija njemu, pa čak i Republici Srpskoj, da bi ostvarili neki mali politički cilj.

Dodik je rekao da nije nepoznato da ima sankcije SAD, ali da je, iako piše da nijedan Amerikanac sa njim ne smije da razgovara, on ipak imao desetine razgovora sa važnim Amerikancima u posljednje vrijeme.

„Nisu oni problem, nego neki naši koji pokušavaju od toga da prave politike i da šalju svoje velike poruke“, rekao je Dodik novinarima u Beogradu, nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

On je podsjetio da je na jednom sastanku 1999. godine u Vašingtonu traženo da se SDS proglasi terorističkom organizacijom, ali da je to odbio i poručio sagovornicima da će, ako to urade, napustiti sve dužnosti, jer smatra da u srpskom narodu nema terorističkih organizacija.

„Da li zbog mene ili nečega drugog, uglavnom, nikada SDS nije proglašen terorističkom organizacijom, ali jeste bio pod sankcijama. A danas vidimo čelnike SDS da se utrkuju kako bi javno prizivali razne sankcije i meni, pa čak i Republici Srpskoj da bi ostvarili neki mali politički cilj“, rekao je Dodik.