Dodik čestitao Alijevu Dan državnosti Azerbejdžana

8
Foto: wikipedia.org

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku predsjedniku Republike Azerbejdžan Ilhamu Alijevu povodom Dana državnosti Republike Azerbejdžan.

– Izuzetna mi je čast da Vam u ime naroda i institucija Republike Srpske, i svoje lično ime, prenesem iskrene pozdrave i najljepše želje povodom Dana državnosti Republike Azerbejdžan. Sa Vama na čelu Republika Azerbejdžan je izrasla u regionalnog lidera i ekonomsku silu i sa ponosom mogu reći da Republika Srpska i Republika Azerbejdžan imaju posebno tople i prijateljske odnose, pune razumijevanja i uzajamnog poštovanja – rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je u vrijeme velikih tektonskih geopolitičkih promjena, izazova na ekonomskoj globalnoj sceni, razumijevanje i poštovanje unutrašnjih prilika i spoljne politike svake od zemalja, od izuzetne važnosti.

– Sa zadovoljstvom ističem ubjeđenje da će naša bilateralna saradnja u mnogim segmentima bilježiti rast i ići uzlaznom linijom. Uvjeren sam da će naši odnosi dodatno ojačati u godinama koje su pred nama na obostranu korist naših naroda i zemalja. Dozvolite da izrazim moju iskrenu i postojanu namjeru da se prijateljstvo i podrška – za koju smo već postavili temelje – čvrsto nadograđuju, čuvaju i poštuju! Primite izraze mog dubokog poštovanja i dobre želje za Vaše lično zdravlje i blagostanje, kao i za napredak i prosperitet prijateljskog naroda Republike Azerbejdžan – navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.