Dodik: Dan ustanka svjedoči o slavnoj antifašističkoj prošlosti srpskog naroda

19
Foto: Aleksandar Golić/RAS Srbija

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da 27. jul, Dan ustanka, svjedoči o slavnoj antifašističkoj prošlosti srpskog naroda, kada je zajedno sa mnogobrojnijim narodima rekao ne pošasti fašizma i nacizma.

Dodik je naglasio da je ustanak protiv najvećeg zla 20. vijeka u BiH digao srpski narod o čemu svjedoče i mjesta u kojima se obilježava Dan ustanka, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva.

– Istorijski je potvrđena činjenica da su oni koji bi da prisvoje našu antifašistišku prošlost bili na strani onih protiv kojih smo mi ratovali četiri godine. Potomci pripadnika Handžar divizije bi danas da govore o antifašizmu što je vrhunsko licemjerje, ali i revizija istorije koju im nećemo dopustiti – poručio je srpski član Predsjedništva.

Baš kao i u Prvom svjetskom ratu, naglasio je Dodik, srpski narod je i u Drugom svjetskom ratu kao narod izvojevao slobodu i podijelio je sa drugima.

– Zato i ne čudi što su se povampirili oni kojima je sloboda poklonjena, jer da su se borili za nju drugačije bi govorili i ponašali se danas – istakao je Dodik.