Dodik: Dedeiću bi bolje bilo da je otišao na psihijatriju

69
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da samozvani crnogorski mitropolit Miraš Dedeić ne zaslužuje nikakvu pažnju i da bi bilo bolje da je išao na psihijatriju nego na televiziju.

– On nije nikakav mitroplit, niti ga iko kao takvog priznaje. On je „samoproglašeni“, a na Balkanu ima mnogo samoproglašenih raznih tipova“, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci povodom navoda Dedeića izrečenih na HRT-u da je Republika Srpska kriva za rat i da ne treba da postoji.

Dodik je podsjetio da vaseljenski patrijarh nije priznao tog mitropolita, te da je svojim pismu ukazao da Crna Gora ne može da se prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi na način kako to sada čini.

– To što mu Hrvati daju značaj, to je iz njihovih razloga. Sve što se dešava je da bi se Srbi mogli okarakterisati kao loši i da se po njima pljuje ili šire laži. To nije ništa novo. Takvo nešto uvijek ima visoko mjesto u njihovim informativnim emisijama i zato se i taj potpuno marginalan tip tamo i našao – rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, tu, nazovi vjersku veličinu, silom zakona u Crnoj Gori moraju uvoditi u neku njegovu funkciju.

– On prvo treba da ima podršku naroda, kao što to danas ima SPC u Crnoj Gori, pa da onda bude relevantan da se o njemu bilo šta govori – naglasio je Dodik.