Dodik dočekao Orbana ispred Palate Republike

7
Foto: SRNA/Borislav Zdrinja

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dočekao je ispred Palate Republike u Banjaluci mađarskog premijera Viktora Orbana, koji predvodi delegaciju Vlade Mađarske i privrednika u posjeti Srpskoj.

Potom je uslijedio tet-a-tet sastanak predsjednika Srpske i mađarskog premijera.

U Palati Republike istovremeno će biti održani sastanci srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović i ministra za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Srpske Željka Budimira sa ministrom inostranih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom, te premijera Srpske Radovana Viškovića i ministra finansija Zore Vidović sa mađarskim ministrom ekonomskog razvoja Martonom Nađom.

Orbanu će u 10.30 časova svečano biti uručeno najviše odlikovanje Republike Srpske – Orden Republike Srpske na ogrlici, kojim ga je odlikovao predsjednik Dodik povodom Dana Republike – 9. januara.

Nakon dodjele ordena u Palati Republike biće održana konferencija za novinare koja je predviđena u 10.40 časova.

U Administrativnom centru Vlade u 11.00 časova biće održan sastanak delegacija Republike Srpske i Mađarske, a otvaranje Poslovnog foruma predviđeno je u 11.20 časova.

U delegaciji Mađarske su, osim Orban, Sijarta i Nađa, direktor Agencije za promociju izvoza Gabor Jenei i predstavnici 23 kompanije iz oblasti energetike, poljoprivrede, finansija, prehrambrene industrije i drugih.