Dodik: Dolazak đaka iz Srpske u Sankt Peterburg veoma važna ponuda

14
Foto: Siniša Pašalić/Ringier

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je nakon sastanka sa gubernatorom Aleksandrom Beglovom da je njihova ponuda da đaci iz Republike Srpske, svih uzrasta borave u Sankt Peterburgu veoma važna.

– Naša saradnja se odvija na svim poljima, njihovi specijalisti iz oblasti medicine često dolaze na naš Univerzitetski klinički centar Srpske, gdje razmjenjuju razna iskustva, te imaju i jedni i drugi šta da nauče – naglasio je Dodik.

Dodaje da je veoma važna ponuda da se organizuje dolazak što većeg broja đaka iz Srpske u Sankt Peterburg, kako bi se upoznali sa gradom, te naučili nešto novo o njegovoj istoriji.

– Nastavnjamo sa saradnjom, pa i u oblasti kulture. Naše institucije, biblioteke, muzeji aktivno sarađuju. Činićemo sve da naše prijateljstvo očuvamo i ojačamo – dodaje Dodik.

Dodaje da se do kraja godine očekuje posjetalj gubernatora Beglova.

– Na ovom forumu smo mogli da vidimo, napredak same Ruske Federacije, ona koja je suočena sa veoma žestokim sankcijama Zapada, sama spoznaja, da njihova privreda jača, jeste potvrda da je Rusija sposobna i spremna da se suoči sa svim izazovima. Mi i dalje ostajemo privrežni potrebi da se uspostavi mir u svijetu, da se drugi ne miješaju u unutrašnje probleme jedne državem, kao što je to u BiH. Ruska Federacija nije to dozvoljvala, što smo mogli i da vidimo, zato su i aktuelni problemi Rusije i samog Zapada – napominje Dodik.