Dodik: Dvorana, teniski tereni i logistika u funkciji 5. aprila

12
Foto: SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je zadovoljan dinamikom izgradnje sportskog kompleksa u banjaličkom Parku Mladen Stojanović, te je najavio da će 5. aprila dvorana, svi tereni i lostistika biti u funkciji za odigravanje turnira „Srpska open“ na kome će nastupiti i najbolji svjetski teniser Novak Đoković.

– To znači da ćemo moći da primimo tenisere koji dolaze ranije – rekao je Dodik novinarima i dodao da će i 5. aprila opet obići ovo gradilište, kao što je to učinio danas.

On je naglasio da Srpska i Banjaluka izgradnjom ovih terena i ostalog dobijaju novi, savremeniji i estetski ljepši sadržaj, na šta bi svi trebalo da budu ponosni.

– Ovo će biti najveći sportski događaj nakon Olimpijade u BiH, a Banjaluka će dobiti novu i savremenu multifunkcionalnu sportsku dvoranu u kojoj će se moći igrati i košarka, rukomet, fudbal i slično – rekao je Dodik.

On je dodao da će dvorana moći da primi oko 6.000 ljudi, iako je to malo sa aspekta toga što ga kontaktiraju mnoge ličnosti iz regiona da bi došle do karata za „Srpska open“.

– Ipak, mislim da ovo pravimo za Banjaluku i naše ljude, te da trebamo pronaći način da obezbijedimo da oni imaju neku prednost. U svakom slučaju, zadovoljan sam time što vidim, jer je ovo kapitalna priča za Banjaluku i Srpsku u kojoj ćemo uživati svi zajedno – poručio je Dodik, koji je gradilište obišao zajedno sa predsjednikom Teniskog saveza Republike Srpske Draškom Milinovićem i predstavnikom izvođača radova.

U Parku Mladen Stojanović u toku je izgradnja sportskog terena za potrebe teniskog turnira „Srpska open“ koji će biti održan u Banjaluci od 16. do 23. aprila.

Najveći objekat koji se gradi je centralni teren koji može da primi 6.000 gledalaca, a osim ovog, biće spremna još dva terena za mečeve na turniru, kao i šest terena za trening.

Na najvećem teniskom turniru u Republici Srpskoj iz serije 250 nastupiće najbolji svjetski teniseri predvođeni Đokovićem.