Dodik: Genocid u Srebrenici izmišljotina koja će rastaviti BiH

15
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je genocid u Srebrenici izmišljotina koja će rastaviti BiH.

Dodik je istakao da nije tačna početna kvalifikacija da je genocid djelo u kojem jedna grupa pokušava da biološki eliminiše drugu grupu.

– Muškarci i žene su odvojeni i poslati na druga mjesta, a Vojska Republike Srpske se obračunavala sa vojskom Alije Izetbegovića i naravno da niko ne isključuje da je tu bilo zločina. Za te zločine u međunarodnim i u Sudu BiH odgovarali su i proglašeni krivim i oni koji nisu. Samo za zločine nad Srbima niko nije odgovarao, čak ni Naser Orić, on je zaštićena biljka – objasnio je Dodik.

Prema njegovim riječima, nikakvi razgovori o prihvatanju rezolucije o Srebrenici neće postojati, mirna podjela je jedino rješenje za sve narode u BiH.

– Nas pokušavaju da primoraju da ostanemo u BiH i pored činjenice da nas blate, da nam stalno nameću kvalifikacije koje ne postoje. Ponosan sam na odlučnost da sprovedemo mjere kada je riječ o svemu ovome, a Republika Srpska je stabilna i sigurna i neće biti ugrožena – rekao je Dodik novinarima, nakon sastanka lidera političkih partija koje čine vladajuću koaliciju u Republici Srpskoj.

On je sve građane pozvao na miting „Srpska zove“ u Banjaluci 18. aprila, istakavši da će 99 odsto biti onih kojih su za Republiku Srpsku.