Dodik: Građani Republike Srpske ponosni na svaki uspjeh Srbije

10
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je večeras na svečanom otvaranju novoizgrađene glavne željezničke stanice u Beogradu da je važno da Srbija ostane snažna i okupljena, jer je onda i Srpska sigurna.

Dodik je u obraćanju na svečanosti poručio da prisustvuje velikoj pobjedi Srbije, srpskog naroda, ali i onog iz Republike Srpske.

On je istakao da su građani Republike Srpske ponosni na svaki uspjeh u Srbiji.

– Volimo da svjedočimo onome što se dešava, a to je novo lice Srbije koje je posljednjih decenija obezbijedio predsjednik Aleksandar Vučić sa svojim timom. To je Srbija koja je po volji i želji našeg naroda, a vjerujte i naroda koji živi u Srpskoj, koji je zagledan i voli Srbiju – rekao je Dodik.

Foto: buducnostsrbijeav/Instagram

On je istakao da se državnici kakav je Vučić cijene po tome šta ostave iza sebe, a u njegovo vrijeme je u Srbiji izgrađeno puno infrastrukturnih objekata.

Dodik je rekao da je ovo koncentracija napretka koji Srbija nije imala, a vjeruje da će veoma teško to dosegnuti u budućnosti, nažalost, i zbog globalnih problema.

– Važno je da Srbija ostane okupljena, da bude posvećena, da se drži Vučića. Ako je Srbija takva snažna i okupljena, onda je i Republika Srpska sigurna. Hvala vam za podršku koju smo imali – rekao je Dodik.

On je naveo da je dugo u rukovodstvu Republike Srpske i da je od mnogih predsjednika Srbiji imao tapšanje po ramenu, dok je Vučić obezbijedio po kojih sto miliona evra za Republiku Srpsku.

– Zbog toga imamo obavezu da kažemo hvala. Ovo je najbolji period naše saradnje i takva trebe da bude, puna razumijevanja. Želim svaki novi uspjeh Srbiji – rekao je Dodik.

Foto: buducnostsrbijeav/Instagram

Dodik je gradonačelniku Beograda Aleksandru Šapiću poželio uspješne buduće projekte u podizanju standarda glavnog grada.

– To je jedini glavni grad koji je u našim srcima – rekao je Dodik.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je u obraćanju rekao da je ovo ne samo za Beograd, nego i za cijelu Sribju istorijski važan projekat.

On je čestitao Beograđanima Dan oslobođenja od fašizma, navodeći da se ovaj projekat otvoren otvoren u čast slobode Beograda.

Otvaranju novoizgrađene glavne željezničke stanice Beograd centar u Prokopu, osim Dodika, prisustvovao je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić i Dodik su prethodno obišli izložene fotografije radova, u pratnji premijera Srbije Ane Brnabić, kao i ministara u Vladi Srbije.