Dodik i Karać otvorili vrtić „Srbija“ u Donjoj Previji

18
Foto: SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i načelnik opštine Ribnik Nebojša Karać danas su svečano otvorili Dječiji vrtić „Srbija“ u Donjoj Previji, u koji su vlade Srbije i Republike Srpske, kao i opština uložili 350.000 KM.

Dodik je rekao novinarima da je to značajna investicija za ovu opštinu, koja je nastala nakon stvaranja Republike Srpske i uspjela da se izbori sa svim problemima.

– Borimo se zajedno sa dobrim ljudima ove opštine da bude na ponos i zato smo se i odlučili da dio sredstava koncentrišemo za izgradnju vrtića zajedno sa Republikom Srbijom. Zahvalan sam, posebno predsjedniku Aleksandru Vučiću jer bez njegovog osjećaja za Republiku Srpsku mnogo toga ne bismo uspjeli da uradimo – naglasio je Dodik.

On je rekao da su država i opština dužni da rade infrastrukturu, te da će vidjeti sa Karaćem i njegovim timom šta je neophodno da od tih projekata bude urađeno da se poboljša stanje ove opštine.

Foto: SRNA

Karać je naglasio da su Ribničani posebno ponosni na ovaj prvi dječiji vrtić na području opštine, koji su uradili zajedno sa sredstvima Vlade Srbije i Vlade Republike Srpske.

– Vlada Srbije je uložila 50.000 evra, Vlada Republike Srpske 80.000 KM i mi smo izdvojili 170.000 – naveo je Karać.

On je objasnio da je urađena kompletna adaptacija stare zgrade u kojoj je smješten vrtić, kao i unutrašnje opremanje.

– Urađena su tu i dva stana, renoviran je i dio omladinskog doma koji se tu nalazi, a nabavljena je i nova kotlovnica. Nastavićemo radove, raspisan je javni poziv za izgradnju parka ispred vrtiće i pristupnog puta sa parkingom – naveo je Karać.

Foto: SRNA

Među brojnim zvanicama ceremoniji su prisustvovali i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić, te načelnici susjednih opština.