Dodik i Radojičić otvorili novoizgrađenu dionicu u Šargovcu

100
Foto: Igor Radojičić/Facebook

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić otvorili su danas novoizgrađenu dionicu centralne saobraćajnice kroz banjalučko naselje Šargovac u koju je uloženo 1,1 milion KM iz gradskog budžeta.

Dodik je, prilikom otvaranja, rekao da realizacija ovog projekta pokazuje napredak Banjaluke i govori da je Republika Srpska na dobrom putu, stabilna i sigurna u okvirima BiH.

– Gradska vlast radi dobar posao u Banjaluci, koja se sve više ekonomski i u svakom drugom pogledu razvija – rekao je Dodik.

Foto: Igor Radojičić/Facebook

Radojičić je prilikom obraćanja okupljenima istakao da otvaranje ovog puta govori da Šargovac postaje istinski dio Banjaluke, a ne više samo prigradsko naselje.

Izgradnja ovog dijela puta u Šargovačkoj ulici počela je u martu.

Nova dionica Šargovačke ulice dugačka je oko 900 metara, a moderna saobraćajnica opremljena je kompletnom infrastrukturom, sa pješačkim stazama.

Prošle godine urađena je prva faza ovog projekta, takođe u dužini od oko 900 metara, za šta je iz budžeta Republike Srpske izdvojeno milion KM.

Otvaranju puta su prisustvovali ministri u Vladi Republike Srpske, predsjednik SPS-a Goran Selak, predstavnici političkih partija iz Srpske i brojni građani.