Dodik i Vučić za produženje misije Altea u BiH

4
Foto: SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras da on i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dijele stav da treba produžiti misiju Altea u BiH.

– Vidimo da su neki naši međunarodni prijatelji mnogo zainteresovani i zabrinuti zbog skorašnjeg odlučivanja u Savjetu bezbjednosti UN u vezi sa statusom misije Altea u BiH, koji se svake godine definiše na tim sjednicama. Dijelimo stav da tu misiju treba produžiti i odobriti na Savjetu bezbjednosti njeno dalje funkcionisanje – rekao je Dodik.

On je nakon sastanka sa Vučićem u Beogradu rekao novinarima da su o tome upoznati prijatelji i ranije, kao i svi oni koji su zainteresovani za tu situaciju, ali da će odluka na Savjetu bezbjednosti biti onakva kako odluče njegove članice.

– Ja ih upućujem na međusobni dogovor. I nemamo ništa protiv da ta odluka bude ista kao i prošle godine, samo za sljedeću godinu – rekao je Dodik.

Dodik je ponovo dao podršku inicijativi Srbije za „Otvoreni Balkan“, te dodao da vjeruje da će neki ljudi u Sarajevu prihvatiti da se pristupi toj inicijativi na pravi način.