Vučić i zvaničnici Srpske posjetili Mrkonjić Grad i Drvar

225
Foto: SRNA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, zvaničnici Republike Srpske i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetili su Mrkonjić Gradu. Nakon te posjete, obišli su i Drvar.

13:06 – Vučić je završio posjetu Drvaru.

12:30 – Vučić će za kraj posjete Drvaru posjetiti Muzej – Titova pećina.

12:13 – Predsjednik Srbije zahvalio je predsjednici Srpske Željki Cvijanović i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku za gostoprimstvo u Mrkonjić Gradu, navodeći da Dodik, iako je ranije najavljeno, nije bio u mogućnosti da dođe u Drvar zbog smrtnog slučaja u porodici.

12:08 – Premijer Srpske je rekao nakon obilaska pogona preduzeća Jumko, da nema opštine u Srpskoj koju Srbija nije pomogla. Višković je zahvalio Srbiji i njenom predsjedniku za pomoć federalnim opštinama sa srpskom većinom.

12:05 – Vučić obilazi pogon Jumka.

11:58 – Vučić: Prebacili smo 925.000 evra na račun opštine Drvar, uplatićemo još novca za ovu opštinu, za Dom zdravlja.

– Ponosan sam i srećan što sam danas ovdje – istakao je on i poručio da će Srbija uvijek biti uz Drvar.

11:55 – Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je Srpska uz svoj narod u Federaciji BiH.

– Neka teritorijalno pripadate FBiH, ali Vlada Republike Srpske odnosiće se prema vama kao prema građanima Srpske – poručio je Višković.

11:54 – Načelnica opštine Drvar Dušica Runić zahvalila je Vučiću, kao i rukovodstvu Srpske za pomoć ovoj opštini.

11:53 – Vučić otvorio pogon fabrike Jumko.

11:39 – Vučić je obećao pomoć drvarskom Domu zdravlja, ali nije precizirao o čemu je riječ.

View this post on Instagram

Predsednik Vučić u obilasku Doma zdravlja u Drvaru.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

11:30 – U Drvaru je otvorena filijala Komercijalne banke. Nakon toga, predsjednik Srbije posjetio je Dom zdravlja.

11:20 – Počela posjeta Vučića Drvaru.

S predsjednikom Srbije, u Drvaru su i premijer Srpske Radovan Višković, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeletija i delegat SNSD-a u Domu naroda Nikola Špirić.

10:32 – Završena posjeta predsjednika Srbije opštini Mrkonjić Grad. Slijedi posjeta Drvaru.

Brojni građani ispratili su Vučića, izrazivši zahvalnost za podršku Srbije opštini Mrkonjić Grad i čitavoj Republici Srpskoj.

10:25 – Srbija će subvencionisati privrednike u Srpskoj.

Foto: SRNA

10:21 – Predsjednik Srbije rekao je da je na sastanku dogovorena dodatna, konkretna podrška privredi Republike Srpske.

– Dogovorili smo se da, posredstvom Vlade Republike Srpske, posebno subvencionišemo privrednike u Srpskoj, jer želimo da podstaknenmo opstanak našeg naroda na ognjištima i razvoj Republike Srpske – istakao je Vučić.

Vučić je podsjetio da će Srbija izdvojiti 300.000 KM za Gimnaziju i Mašinsku školu u Mrkonjić Gradu, te 200.000 za Dom zdravlja.

Foto: SRNA

10:20 – Predsjednica Srpske Željka Cvijanović istakla je da je na sastanku sa Vučićem razgovarano o praktičnim rješenjima za probleme sa kojima se građani ove opštine suočavaju.

Cvijanovićeva je istakla da se Republika Srpska oslanja na Srbiju, koja raspolaže svim razvojnim mehanizmima i ima volju i želju da pomogne Srpskoj.

Foto: SRNA

10:19 – Srpski član Predsjedništva BiH zahvalio je Vučiću za podršku Srpskoj, ističući da je Srbija podržala brojne projekte.

– Nastavićemo dalje, idemo u Drvar gdje otvaramo pogon fabrike Jumko – naveo je Dodik i dodao da je i današnja posjeta kontinuitet dobrih odnosa Srpske i Srbije.

Foto: SRNA

10:17 – Načelnica Mrkonjić Grada Divna Aničić rekla je da je predsjednik Srbije obećao pomoć Domu zdravlja i školama u ovoj opštini.

Ona je navela da je Vučiću dodijeljena Povelja opštine.

Foto: SRNA

9:30 – U zgradi opštine Mrkonjić Grad u toku je sastanak Vučića sa predsjednicom Republike Srpske, predsjednikom Narodne skupštine Nedeljka Čubrilovića, premijerom Srpske Radovanom Viškovićem, srpskim članom Predsjedništva BiH, predsjedavajućim Savjeta ministara Zoranom Tegeltijom i načelnicom opštine Divnom Aničić.

Foto: SRNA

09:25 – Završeno obraćanje zvaničnika nakon posjete Gimnaziji i Mašinskoj školi.

09:17 – Predsjednik Srbije je rekao da je ponosan što stoji kao predsjednik Srbije pred građanima Mrkonjić Grada, zahvalivši svima koji su došli da ga dočekaju.

– Za mene ne postoji ništa ljepše od toga kad vidim koliko volite Srbiju. Koliko vi volite Srbiju, toliko mi volimo Republiku Srpsku – poručio je Vučić.

09:15 – Predsjednica Srpske je naglasila da Vučićeva posjeta predstavlja potvrdu jedinstva i dobre saradnje. Cvijanovićeva je zahvalila Vučiću, navodeći da je Mrkonjić Gradu vraćen život nakon ratnih razaranja, u čemu je pomogla i Srbija.

09:12 – Srpski član Predsjedništva BiH rekao je da je Mrkonjić Grad herojski grad, koji je obnovljen nakon Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Dodik je zahvalio predsjedniku Srbije za pomoć i podršku Republici Srpskoj.

On je pozvao srpski narod na jedinstvo i očuvanje identiteta, ističući da su podjele neprihvatljive. Podsjetio je na dešavanja u Crnoj Gori, ističući da bez SPC nema ni srpskog naroda.

Dodik je naveo da su svi Srbi jedan narod, naglasivši da nema „bosanskih Srba“, jer su smo svi dio istog naroda.

09:08 – Završena posjeta Gimnaziji i Mašinskoj školi. Očekuje se početak sastanka predsjednika Srbije sa zvaničnicima Srpske.

Foto: buducnostsrbijeav/Instagram
Foto: buducnostsrbijeav/Instagram

8:55 – Vučić u obilasku biblioteke.

08:48 – Vučić, zvaničnici Republike Srpske i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetili su Gimnaziju i Mašinsku školi u Mrkonjić Gradu.

08:45 – Vučić je zahvalio na dobrodošlici, navodeći da je uvijek srećan kad dođe u Republiku Srpsku i kad je sa srpskim narodom.

08:43 – Vučić: Veoma sam srećan što sam ovdje.

Vučić je istakao da je srpski narod jedinstven i nedjeljiv i da su svi pokušaji podjele nemogući.

Vučić stigao u Mrkonjić Grad #RTRS #RTRSvijesti Više na: https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=367836

Posted by RTRS vijesti on Tuesday, January 28, 2020

08:29 – Očekuje se posjeta Gimnaziji i Mašinskoj školi u Mrkonjić Gradu.

08:20 – Vučić na putu za Mrkonjić Grad i Drvar.

View this post on Instagram

Na putu za Mrkonjić Grad.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on


U 9.15 u zgradi opštine Mrkonjić Grad biće održan sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, predsjednika Narodne skupštine Nedeljka Čubrilovića, premijera Radovana Viškovića i predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Nakon sastanka, u 9.45 predviđene su izjave za novinare.

Nakon posjete Mrkonjić Gradu, Dodik i Vučić će u 11.20 prisustvovati otvaranju filijale Komercijalne banke u Drvaru, a u 11.35 predviđen je obilazak Doma zdravlja.

Obraćanje Dodika i Vučića planirano je u 12.00 časova, a u 12.15 otvaranje pogona fabrike „Jumko“, nakon čega su predviđene izjave za novinare u 12.45 časova.

U 13.00 časova Vučić i Dodik posjetiće Muzej – Titova pećina.