Dodik: Islamska zajednica se miješa u politički sistem BiH

18
Foto: Miomir Jakovljević/Ringier

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je govor hodže iz Bihaća Muhamera Štulanovića klasični govor mržnje i da Srpska nije izvršila genocid niti je genocidna tvorevina.

– Uvijek je problem kod onih koji mrze i izjavljuju takve gluposti. Republika Srpska nije izvršila genocid niti je genocidna tvorevina – rekao je Dodik.

Dodik je rekao i da se „Islamska vjerska zajednica do nepodnošljivosti petlja u izborni i politički sistem BiH“.

Dodao je da Islamska vjerska zajednica traži poseban status za sebe iako nisu privilegovani i imaju isti status kao ostale vjerske zajednice u BiH.

On je rekao i da je poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović pravdao imama iz Kozarca koji je vrijeđao SPC i srpski narod, umjesto da je preduzeo mjere koje bi se odnosile na njega.

– U svakom slučaju mislim da je vrijeme da se s ovim stane i da bude otvorena jedna vrsta dijaloga vjerskih zajednica, odnosno Islamske vjerske zajednice i Republike Srpske i spreman sam da razgovaram sa njihovim ljudima. Mislim da imamo dobar odnos sa muftijom u Banjaluci – rekao je Dodik.

Dodik je rekao da su ova dva imama apsolutni ekstremisti i ne doprinose toleranciji, stabilnosti i sigurnost i da bi Kavazović trebalo da preduzime mjere protiv takvih imama.