Dodik: Iz Rusije u Srpsku treba da stigne 100.000 vakcina, sistem „Kovaks“ podbacio

19
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik u Beogradu je izjavio da su se pojavili problemi sa nabavkom vakcina u sistemu „Kovaks“.

Dodik je razgovarao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, gdje je konstatovano da je proces nabavke vakcina postao problem u BiH.

– Srbija je veoma uspješna u tome, a mi smo bukvalno prevareni sa pričom o zajedničkoj nabavci vakcina putem „Kovaksa“. Sada postoji priča da će Evropska unija zatvoriti isporuke vakcina, dok ne zadovolji svoje potrebe – rekao je Dodik.

Ipak, ističe da pokušavaju da iz Rusije nabave vakcine u narednih nekoliko dana, te očekuje da će u februaru da u Srpsku stigne 100.000 vakcina.

– Očekujem nabavku i kineskih vakcina, a nadamo se da će u tom periodu da profunkcioniše i „Kovaks“ sistem – rekao je Dodik.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je danas sa srpskim članom i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom analizirao sve zajedničke projekte i dogovorio dalju saradnju Republike Srpske i Srbije.