Dodik: Jeftini populista, nedovršeni i nedorasli političar Konaković opet lupeta gluposti – ne može ništa pokrenuti u ime BiH

10
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

(Ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara BiH Elemedin) Konaković opet lupeta gluposti. Ništa on ne može pokrenuti u ime BiH, jer on nije BiH i ne predstavlja je ako za to nema usaglašen stav Predsjedništva BiH. Ne može tražiti ni tužbu ni bilo kakvu odštetu, izjavio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

– Kada govori o predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Konaković bi trebalo da pokaže osnovnu pristojnost i da mu se obraća s poštovanjem, jer uvredama upućenim Vučiću Konaković vrijeđa Srbiju i sve njene građane – napisao je Dodik na „Iksu“.

Dodik ističe da je Konaković jeftini populista, nedovršeni i nedorasli političar i ne može da drži lekcije nikome, a pogotovo velikom državniku i političaru poput predsjednika Srbije.

– Vučić je svoje prijateljstvo i podršku svim narodima u BiH pokazao više puta, a Konaković i ostali bošnjački političari uradili su sve da trajno naruše odnose sa svim Srbima gdje god oni živjeli – rekao je Dodik.

Dodik ponavlja da je priča o Srebrenici je laž.

– Nikakvog genocida nije bilo i to su potvrdila najznačajnija imena u istraživanju Holokausta. Najveći svjetski stručnjaci za Holokaust Efraim Zurof, direktor Centra „Simon Vizental“, i profesor Jehuda Bauer, istoričar Holokausta, potvrdili su da nije bilo genocida. To je potvrdio i izraelski stručnjak za istraživanje Holokausta Gideon Grajf, koji je jasno rekao da su Srbi narod nad kojim je izvršen genocid. Isto smo čuli i od drugih svjetskih autoriteta iz ove oblasti. Potvrdio je to i ugledni jermenski književnik i profesor Babken Simonjan iz Jerevana – podsjetio je Dodik.

Dodik napominje da to za bosanske muslimane ništa ne znači, jer ne žele da čuju.

– Jasne su namjere koje stoje iza rezolucije i šta muslimani pokušavaju da urade. Svi to vide. Iza svega stoji njihova mržnja prema Srbiji i srpskom narodu i zato je i odgođeno glasanje o rezoluciji. Shvatili su da nakon nje neće biti ni BiH – jasan je Dodik.