Dodik: Kandidati SNSD-a za izbore poznati, po svim anketama dobro kotiramo

51
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u emisiji Aktuelno RTRS-a rekao je da su kandidati SNSD-a za izbore već poznati i da po svim anketama stranka dobro kotira.

– Zamislite da one ankete koje baš mi radimo pokazuju neke manje rezultate, jer mi smo rigorozni. Ali, to se kreće od 34 odsto podrške do 37,4 odsto. Te smo rezultate gledali u posljednjem istraživanju, a koje je rađeno za međunarodne organizacije – kaže Dodik.

Ističe da što se tiče anketa za pojedinačne funkcije, kaže da je apsolutna prednost Željke Cvijanović u odnosu na protivkandidata za člana Predsjedništva BiH.

– Ono što ankete govore, niti jedna pojedinačna funkcija nije upitna. Cijenim kandidate SNSD-a, ali nije mala čast biti kandidat za predsjednika Republike Srpske. Mislim da dolazi vrijeme koje traži dosta stabilnosti, a ne nikakav avanturizam. Ne dolaze u obzir nikakvi novi uzleti, koji bi mogli da naštete Srpskoj – istakao je Dodik.

Dodik navodi i da ne dolaze u obzir ni spekulativne politike.

– Nastavljamo starim putem i vjerujem da u Republici Srpskoj narod razumije da dolazi nekoliko godina u kojima će se svijet pomjerati i da će biti veoma važno da oni, koji predstavljaju ovaj narod, imaju prolazne puteve vezano za mogućnosti da utiču na samu našu poziciju – istakao je Dodik.

Ističe da ozbiljnost djelovanja pokazuje i predsjednica Cvijanović svojom posjetom SAD.

– Mislim da sam i ja to pokazao svojom posjetom Rusiji, Izraelu, Briselu – kaže Dodik.