Dodik: Kojović potvrdio da je „trojka“ „lutkarsko pozorište Majkla Marfija“

14
Foto: Siniša Pašalić/Ringier

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je poslanik Naše stranke Predrag Kojović priznao da su predstavnici političkog Sarajeva puki izvršioci tuđih želja i naloga, te figure bez stava i mišljenja.

– Konačno je neko iz Sarajeva otvorio dušu i javno priznao ono što godinama govorimo – političko Sarajevo je imaginacija, lutkarsko pozorište u rukama stranaca – naveo je Dodik.

On je istakao da je Kojović to učinio svjesno ili nesvjesno, te da je svaka riječ njegove izjave potvrda da iz njega ne govore interes i volja njegovih birača, nego čovjeka koji sebi daje za pravo da vrijedi više od svih zajedno – Majkla Marfija.

– Time je samo potvrdio da je „trojka“ zrela da se umjesto politička koalicija nazove „Lutkarsko pozorište Majkla Marfija“ – naveo je Dodik na društvenoj mreži „Iks“.

Predsjednik Srpske je ukazao da je Kojović u pravu da ne postoji državna koalicija, jer ne postoji država, a nikad nije ni proglašena koalicija, nego partnerstvo.

– Pored toga, mi biramo da radimo s ljudima, a ne Pinokiom i Đepetom. I kao što je priča o njima bajka za djecu, tako se i ono što žele Đepeto Marfi i Pinokio Kojević može zvati samo fantazijom, a ne i BiH – naveo je Dodik.

Da bi postojala državna koalicija, istakao je Dodik, mora postojati država.

– Bošnjaci su svojim snishodljivim odnosom dozvolili (Kristijanu) Šmitu da uništi BiH kao državu i još su oduševljeno aplaudirali – naveo je Dodik.

Ipak, dodaje Dodik, od svega izrečenog, strategiju Bošnjaka najbolje otkriva stav – „očekujem da i domaće sudstvo donese neke odluke koje mogu uticati na to ko učestvuje u vođenju ove države“.

– To je potvrda da je proces protiv mene politički i montiran, da nema slova prava i zakona. Njegova izjava biće jedan od jačih argumenata na Sudu. Postoji samo jedna stvar koju bi svi morali da znaju. Mi Srbi bajke prerastemo u osnovnoj školi – poručio je Dodik.

Predsjednik Srpske je ukazao da je istorija puna situacija kakvu nam sada nameću i da treba da znaju da se Srbi u takvim situacijama ne savijaju i ne povijaju.

– Ako stignu od bajki, neka pročitaju nešto što se tiče 28. juna ili 27. marta. Toliko što se tiče saginjanja. Uostalom, oni, „trojka“, pužu pa ne mogu ni da vide da li se neko saginje ili ne – naveo je Dodik.