Dodik: Komšićeve krađe i podvale – pokušava prisvojiti antifašistički pokret

56
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Nazvati tzv. Armiju RBiH i „zlatne ljiljane“ antifašističkim pokretom, kako to čini Željko Komšić, nije samo istorijski revizionizam, već i bezobrazluk nedovršenog čovjeka koji se ovim nastupom sprema za još jednu izbornu krađu mjesta koje mu ne pripada, a koje je u tri mandata već krao, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je rekao da bi Komšić danas da prisvoji antifašistički pokret iz Drugog svjetskog rata čiji su nosioci bili Srbi, jer takav pokret u BiH nisu imali drugi narodi.

– Narod kome se on danas obraća uglavnom je bio regrutovan u Handžar diviziji koja je bila fašistička formacija u BiH sve do kraja rata kada su se priklonili pobjednicima. Uz tu istorijsku krađu, Komšić bi još da podvali da je tzv. Armija RBiH bila antifašistička vojna organizacija koja se borila protiv fašista, čime je dva konstitutivna naroda u BiH označio fašistima – rekao je Dodik za Srnu.

Naglasio je da su tzv. Armija RBiH i „zlatni ljiljani“ bili nastavak profašističkih snaga iz Drugog svjetskog rata koje su sarađivale sa nacističkom Njemačkom i tzv. Nezavisnom državom Hrvatskom u kojoj je pobijeno više stotina hiljada Srba.

– To je ista ona armija koja je u FBiH organizovala na stotine logora za Srbe od kojih je jedan „Silos“, koji je funkcionisao i nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma. Da se Srbi nisu organizovali u Vojsku Republike Srpske sudbina srpskog naroda bila bi ista kao u Drugom svjetskom ratu. I nismo se organizovali na Komšićevoj zemlji, već na svojoj, braneći svoje kuće, svoja imanja i svoju nejač – ukazao je Dodik.