Dodik: Mićo Mićić je bio veliki patriota koji je obilježio razvoj Bijeljine

131
Foto: SRNA

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića, ističući da je Mićić bio veliki patriota, ali i lokal patriota, čovjek koji je radio za dobrobit Republike Srpske i Bijeljine, ne žaleći sebe do posljednjeg trenutka.

– Sa žaljenjem sam primio vijest o smrti Miće Mićića. Upućujem vam izraze iskrenog saučešća povodom ovog velikog gubitka za vašu porodicu, jer je Mićo bio odan suprug i otac koji je živio za svoju porodicu, ali i za svoj grad i Republiku Srpsku. Njegova smrt je veliki gubitak ne samo za vas, njegove najbliže, već i za Bijeljinu, za Republiku Srpsku i za sve nas koji smo ga poznavali i s njim sarađivali – istakao je Dodik.

On je ocijenio da je jedina utjeha u ovom trenutku i velikom bolu da će Mićo Mićićo ostati upamćen kao čovjek koji je obilježio razvoj Bijeljine, a njegov lični pečat vidljiv je na svakom koraku i svakoj ulici u gradu koji je postao sredina po mjeri svakog čovjeka, saopšteno je iz kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

– Mićo Mićić je bio veliki domaćin, čovjek iz naroda koji je živio za svoj narod, imao je velike planove i želju da zajedno realizujemo još mnogo projekata, ali, nažalost, sve to prekinula je bolest i bitka protiv virusa korona koju nije mogao da pobijedi – naglasio je Dodik.

On je istakao da će djela Miće Mićića ostati svima nama na ponos i vječni dokaz da ga nikada ne možemo zaboraviti.

– Dugujemo mu veliku zahvalnost za sav rad i trud kako u institucijama Republike Srpske tako i u svojoj lokalnoj zajednici. Neka mu je vječna slava – naveo je Dodik u telegramu saučešća.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić preminuo je danas u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u 64. godini od posljedica zaraze virusom korona.