Dodik: Milan Jelić ostavio trajan pečat u istoriji Srpske

36
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je obaveza svih sadašnjih i budućih generacija da čuvaju sjećanje na sve one koji su dali doprinos stvaranju i razvoju Republike Srpske, među kojima je svakako i nekadašnji predsjednik Republike Milan Jelić koji je ostavio trajan pečat u istoriji Srpske.

– Milan Jelić bio je veliki patriota, političar, privrednik, humanista, sportski radnik, a prije svega veliki čovjek, domaćin, suprug i otac kojeg je iznenadna smrt prekinula u godinama kada je najviše mogao da da Republici Srpskoj i srpskom narodu i kada je najviše trebao svojoj porodici – istakao je Dodik povodom 13 godina od smrti nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske Milana Jelića.

Dodik je istakao da i danas, 13 godina od Milanove smrti njegova djela govore više od riječi s obzirom na to da je ostavio neizbrisiv trag u razvoju Srpske, jačanju njenih institucija, a posebno svoje lokalne zajednice Modriče koja i danas čuva sjećanje na ovog velikog čovjeka i sugrađanina.

– Milan Jelić bio je jedan od onih koji je imao osjećaja za tuđe probleme, spreman da uvijek sasluša i pomogne svakog čovjeku i koji je svim svojim bićem živio i radio za Republiku Srpsku, za svoju Modriču i svoju porodicu – naveo je Dodik.

On je ocijenio da je malo onih koji za svog života uspiju da imaju toliko ispkrenih i pravih prijatelja kao što je imao Milan Jelić, a u prilog tome govori činjenica da i danas, 13 godina od njegove smrti Milan i njegova djela nisu zaboravljeni.

– Njegova smrti je bila i ostala veliki gubitak za Republiku Srpsku i njegovu Modriču, ali sjećanje na njega i dalje je veoma živo i dokaz da njegovi lik i djelo nikada neće biti zaboravljeni – naglasio je Dodik, podsjetivši da je u njegovu čast osnovana Fondacija „Dr Milan Jelić“ koja stipendira najbolje studente Republike Srpske.

Milan Jelić preminuo je u Modriči 30. septembra 2007. godine od posljedica srčanog udara.