Dodik: Nacionalni stadion u Surčinu – znak nacionalnog ponosa

10
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je na ceremoniji početka radova na izgradnji Nacionalnog fudbalskog stadiona u Surčinu da je ovaj sportski objekat znak ne samo građevinskog uspjeha, nego i nacionalnog ponosa.

Dodik je istakao da je Republika Srpska ponosna na Srbiju uvijek kada gradi, jer to doživljava i kao svoje.

– Na ovaj stadion, kada bude izgrađen, mnogi naši ljudi iz Republike Srpske doći će da navijaju za našu reprezentaciju – rekao je Dodik.

On je istakao da na ovaj način Srbija pokazuje sposobnost da u teškim izazovnim vremenima i složenim političkim okolnostima ide dalje, gradi i iza sebe ostavi monumentalne objekte, od auto-puteva do dizanja ukupnog standarda, a sada je na red došao i nacionalni stadion.

Dodik je rekao da je važno istaći da je sve ovo rezzultat uspješnog tima koji vodi predsjedik Srbije Aleksandar Vučić, koji nikada ne odustaje.

– Ovaj stadion će biti epicentar naših sportskih i reprezentativnih dostignuća, a i onih drugih koji će se ovdje organizovati. Zato želim uspjeh Srbiji da nastavi da se razvija i gradi, te da uspije u svemu što je vizija Vučića – naveo je Dodik.

On je naglasio da bez vizije nema ni ostvarenja, ni napora nacije da se okrene pravim društvenim i političkim ciljevima.

– Srbija pokazuje sposobnost i Srbija je spremna. Ovo nije samo građevinsko djelo, ovo je i sposobnost da projektujete, izdate dozvole, imate kontrolu i uradite sve što je potrebno – rekao je Dodik.

On je čestitao Vučiću, njegovom timu i Srbiji, Republici Srpskoj, svim Srbima gdje god se nalaze i svim dobrim ljudima bez obzira kojoj vjeri ili naciji pripadaju koji će ovdje dolaziti da uživaju u spektaklima.

Predsjednik Srpske je izrazio zahvalnost i velikim prijateljima iz Kine, koji pokazuju sposobnost i želju da grade zajedno sa Srbijom i Srpskom.