Dodik: Najlakše je biti opozicija i napadati sve

11
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Najlakše je biti opozicija i napadati sve, pokazivati netoleranciju prema bilo kakvom uspjehu ostvarenom u nemogućim okolnostima koje, između ostalog, podrazumijevaju i lične i prijetnje porodici, rekao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

– To je cijena posla koji radimo. Pokazali smo da nismo spremni da pokleknemo – zaključio je Dodik.

Srbi su naučili, kaže Dodik, da na ono na šta ne mogu da utiču, ostave po strani.

– Napravili smo jedan kapitalni dokument i on najbolje govori o svemu. To je decembra prošle godine kada se Narodna skupština Srpske opredijelila da vrati svoje nadležnosti u skladu sa Ustavom i mi ćemo to i uraditi – dodao je Dodik.

Kada je riječ o sukobu u Ukrajini, Dodik kaže, da je on na sam način definisao te odnose.

– Nije bilo politički pametno podmetati se pod razjareni Zapad koji je svoju nemoć pokušavao da iskaže ili pokaže prema manje slabijim ,a to smo nesumljivo mi, u tom političkom smislu. Mi ćemo to zanavljati sve dok to ne završimo. Svi oni koji likuju nad tim pitanjem, neka to zaborave – rekao je Dodik.

Ističe da taj dokument nije nestao i ne može i neće.

– On je jedan od najvažnijih dokumenata novije političke istorije Republike Srpske.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da BiH mora biti ustavna ili je neće biti, te da Srpska bira ustavnu BiH.

Dodik je rekao da nametanje rješenja nije način da se spasi BiH, te smatra da bi i za muslimane bilo bolje da imaju svoju državu i da bi sa čistim računima bolje sarađivali.