Dodik: Narodna skupština ključno mjesto razgovora

36
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da je Narodna skupština Republike Srpske ključno mjesto svega, pa tako i razgovora o svim temama.

Dodik je komentarišući stav opozicije koja je ostala uzdržana za održavanje posebne sjednice parlamenta Srpske o političko-ekonomskoj situaciji u BiH istakao da u Narodnoj skupštini nema velike i male teme, te da sve teme koje se raspravljaju na nivou BiH, treba da budu i u republičkom parlamentu.

– Mi to različito vidimo. Bio sam poslanik prvom sazivu Narodne skupštine i savršeno znam na koji način smo se referisali na sve jedno pitanje koje je bilo u to vrijeme. I to je omogućavalo dodatni legitimitet Republici Srpskoj – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On smatra da ni za jedno pitanje ne postoji razlog da se ono ne obradi u Narodnoj skupštini Srpske.

– Da je pameti, a u BiH je nema, sva pitanja koja idu na odlučivanje u Parlamentarnu skupštinu BiH, trebalo bi prethodno da budu obrađena u parlamentu Srpske. Međutim, stranci ovdje pokušavaju da naprave od poslanika koji se biraju na prostoru Srpske samostalne strijelce koji imaju pravo da rade šta hoće – rekao je Dodik.

On je ocijenio da to u ovom momentu odgovara opoziciji, te dodao da će se sjednica Narodne skupštine ipak održati.

– Narodna skupština je donijela i zaključke, koji su veoma jasni i mi ostajemo pri tim zaključcima. Naša politika i dalje ostaje da se ono što je ustavom dato Republici Srpskoj da u njoj i reguliše – istakao je Dodik.

On je dodao da će u narednom periodu na dnevni red Narodne skupštine biti stavljeno pitanje imovine, kao i pitanje visokog sudskog i tužilačkog savjeta Srpske u formi nacrta i da će poslanici o tome raspravljati.

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će biti riječi o političko-ekonomskoj situaciju u BiH biće održana u utorak, 1. februara, odlučio je danas skupštinski Kolegijum.

dodik pasalic