Dodik: Narodna skupština – mjesto konačne odluke o interesima Srba u BiH

15
Foto: Siniša Pašalić/Ringier

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je u Narodnoj skupštini Republike Srpske da je parlament Srpske konačno mjesto odluke kada je riječ o zaštiti interesa Srpske, pa i sada kada je na dnevnom redu davanje agremana ambasadoru Njemačke u BiH, što bi bilo veoma štetno po vitalne interese Srpske.

On je rekao da je mnogo puta potezao vitalni interes u interesu Srpske, što nisu radili neki raniji srpski članovi Predsjedništva BiH koji su time propustili priliku i napravili stereotip da se nešto odlučuje samo u Sarajevu.

– Mjesto odluke jeste Narodna skupština. Ona je ta koja daje konačnu odluku o zadiranju u vitalne interese Srpske. Dakle, potezao sam vitalni interes uvijek u korist Srpske i to sam činio bez oklijevanja – rekao je Dodik obrazlažući Prijedlog odluke o potvrđivanju njegove izjave o proglašenju Odluke o davanju agremana ambasadoru Njemačke u BiH veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske.

On je naglasio da je cilj da se poruči da je parlament Srpske mjesto odlučivanja u skladu sa Dejtonskim sporazumom, a ne Predsjedništvo BiH.

– Ovo je sjajna stvar što se na ovu temu čeka odluka naše Skupštine – rekao je Dodik.

On je dodao da se Srbi u BiH moraju vratiti reviziji svojih prava da bi kao organizovani subjekt mogli upražnjavati svoja prava i raditi.