Dodik obišao naselje Kučevište u Skopskoj Crnoj Gori

238
Foto: RTRS

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je, u nastavku posjete Sjevernoj Makedoniji, obišao naselje Kučevište-Skopska Crna Gora, gdje ga je dočekao predsjednik Srpskog kulturnog, prosvjetnog i informativnog centra Bogoljub Ninić.

Nakon obraćanja, Dodik i Ninić prisustvovali su kulturno-umjetničkom programu u Osnovnoj školi „Ćirilo i Metodije“ u Kučevištu.

Dodik se juče, prvog dana dvodnevne posjete, sastao sa predsjednikom Stevom Pendarovskim, a potom mu je na Svetosavskoj akademiji uručeno najveće priznanje srpskog naroda u Sjevernoj Makedoniji – Svetosavska povelja.

Svetosavska povelja dodijeljena je Dodiku za izuzetan doprinos afirmisanju srpskog nacionalnog pitanja u cijelom regionu i za značajan doprinos u očuvanju srpstva i srpske kulture i tradicije u Makedoniji.

Odluku o dodjeli ovog velikog priznanja jednoglasno je donio Organizacioni odbor za obilježavanje nacionalnog praznika Srba u Sjevernoj Makedoniji „Svetosavska nedjelja 2020“, na prijedlog Srpske zajednice u toj zemlji.