Dodik: Neprimjereno je da se bilo kome prijeti

19
Foto: SRNA

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da je neprimjereno da se bilo kome prijeti i da to odbacuje, ali je naglasio i da mediji treba da budu objektivni i da ne iznose spekulacije.

Odgovarajući na pitanje novinara portala „Kapital“ o prijetnjama šefa Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duška Perovića redakciji ovog portala zbog pisanja o kompaniji „Komsar“, Dodik je rekao da nije obaviješten o tome i da ne može da to komentariše.

– U svakom slučaju potrebno je da onemogućimo bilo kakve prijetnje, ali bi bilo korektno i da mediji pokušaju da budu objektivni i da ne iznose spekulacije i da ljudima ne stvaraju probleme netačnim stvarima. Ne kažem da vi objavljujete netačne stvari, vi ste poznati po tome što objavljujete istinite stvari, tako da u tom pogledu odbacujem bilo kakvu mogućnost da neko nekome prijeti – rekao je Dodik.

Prema Dodikovim riječima, Perović nije stranački predstavnik, on je predstavnik Republike Srpske na toj funkciji, dodavši da „Srpska nije vlasništvo SNSD-a“.

Udruženje novinara Republike Srpske saopštilo je danas da najoštrije osuđuje postupke šefa Predstavništva Republike Srpske u Rusiji Duška Perovića i upućene prijetnje redakciji portala „Kapital“ zbog objavljivanja priče o ruskom investitoru Rašidu Serdarovu i kompaniji „Komsar enerdži“.