Dodik: Nisu tačne tvrdnje Crnatka

32
Foto: SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da nisu tačne tvrdnje poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Igora Crnatka da je vladajuća većina prekršila zaključke Narodne skupštine Srpske o Ustavnom sudu BiH.

– Nije tačno da sam na sjednici Predsjedništva BiH glasao za pomilovanja, kako kaže Crnadak. Riječ je o tome da je zatraženo da Predsjedništvo pomiluje lice koje je učestvovalo u terorističkom aktu i lice koje je učestvovalo u švercu droge za šta nisam dao saglasnost – rekao je Dodik na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

On je istakao da nije mogao drugačije da pristupi ovim pitanjima.

– Šta sam trebao, da pustim onoga koji je učestvovao u terorističkom aktu i dilera droge? Vaša logika nije ni za malu djecu – naveo je Dodik.

On kaže da nema nijednog Srbina u Kolegijumu Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara, jer je Crnadak zapošljavao kumove, rodbinu, šofere, a ovo mjesto prepustio drugima.

– Vi tvrdite da smo prodali i mjesto direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH, što nije tačno. Jednostavno rečeno, iznosite neistine – rekao je Dodik koji je poslanicima predočio investicije Vlade Srpske u lokalnim zajednicama.