Dodik: Njemačka svojom jednostranom politikom i uplitanjem u sve što postoji u BiH pokazuje da nije dobronamjerna prema narodima koji ovdje žive

10
Foto: Siniša Pašalić/Ringier

Njemačka svojom jednostranom politikom i uplitanjem u sve što postoji u BiH pokazuje da nije dobronamjerna prema narodima koji ovdje žive. To je rezultat promašene politike aktuelnih vlasti u Njemačkoj, čije rezultate gledamo na ulicama najvećih njemačkih gradova, izjavio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

– Izjava njemačkog ambasadora da je Denis Bećirović jedan od najvažnijih sagovornika Savezne Republike Njemačke pokazuje koliko o samoj strukturi BiH nema pojma. Možda je njima Bećirović važan, ali u cijelom sistemu BiH njegov kapacitet je takav da bez druga dva predstavnika u Predsjedništvu ne može ništa – istakao je Dodik na Iksu.

Dodik je naveo da činjenica da im je on jedini sagovornik jer su svojim neprijateljskim stavovima učinili nemogućim bilo kakav dijalog sa predstavnicima Srpske

– A ako ambasador ne zna, evo prilike da sad sazna – bez Republike Srpske i njenih predstavnika u BiH se ne može ništa, i bilo bi dobro da pokažu poštovanje prema toj nezaobilaznoj činjenici – naglasio je Dodik.