Dodik: O dolasku Đukanovića odlučiće Narodna skupština

50
Foto: M. Kadrić/Avaz.ba

Na današnjoj sjednici Predsjedništva Bosne i Hercegovine jedna od tačaka bila je i posjeta predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića Bosni i Hercegovini.

Ovo je drugi put da se ista tačka nađe na dnevnom redu sjednice Predsjedništva BiH nakon što je prošli put protiv poziva Đukanoviću da posjeti BiH bio Milorad Dodik.

Član Predsjedništva BiH je i danas bio protiv ove tačke, kazavši da će o eventualnom dolasku Đukanovića odlučivati Narodna skupština Republike Srpske.

Kako je bilo predviđeno, Đukanović je Bosnu i Hercegovinu trebao posjetiti 2. i 3. februara.

– Ja sam glasao protiv i ta tačka će ići na Narodnu skupštinu, koja će odlučiti da li će Đukanović doći u BiH ili neće – rekao je Dodik.

On je istakao kako su njegovi razlozi vezani za činjenicu da u Crnoj Gori već duže vrijeme postoji nivo nestabilnosti i da, dok je takvo stanje u Crnoj Gori, bilo kakva razmjena posjeta na takvom nivou treba biti prolongirana.

– Očigledno je da su ostala dva člana Predsjedništva htjela da ovdje nama pošalju poruku, pošto se radi o problemima vezanim za poziciju naše SPC, oni su upravo htjeli da još jedom, upravo na taj način, ponižavajući srpski narod, daju saglasnost da Đukanović dođe u BiH, kao da se ništa ne dešava i kao da uopće nije važno to što se dešava u samoj Crnoj Gori – rekao je Dodik.