Dodik o kumstvu sa Đurićima: Radostan sam i presrećan!

87
Foto: SNSD/Twitter

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je kumovao na krštenju devetoro djece iz višečlane porodice Srboljuba Đurića u Krušiku kod Gradiške.

– Danas sam zaista radostan i presrećan činjenicom da smo obavili ovaj svečani čin. Sva ova djeca su divna i poželio bih da u Republici Srpskoj među našim narodom bude što više ovakvim primjera – rekao je Dodik novinarima.

Foto: SRNA

Djecu je u crkvi Svetog Vasilija Ostroškog krstio sveštenik Miloš Lasica.

Foto: SRNA

Dodik je istakao da su mu Đurići ukazali čast, da se obradovao njihovom pozivu jer je riječ o porodici sa devetoro djece.

Foto: SRNA

Prema njegovim riječima, neizmjerno je bogatstvo vidjeti devetoro djece poredanih prilikom krštenja.

– Darovali su mi jedan poseban osjećaj koji ću cijeli život nositi sa sobom – rekao je Dodik.

Foto: SRNA

Srboljub Đurić je istakao da mu je čast što je Dodik kumovao njegovoj djeci, koja su uzrasta od jedne i po do 16 godina.

– Odazvao se na naš poziv da kumuje djeci i na tome smo smo vrlo zahvalni – rekao je Đurić i dodao da je danas teško biti roditelj toliko djece jer je tokom njihovog odgajanja potrebno mnogo odricanja da bi im se obezbijedilo ono osnovno.

Foto: SRNA

Njegov sin Vedran (16) je rekao da mu je čast što mu je Dodik kum i priznao da je osjećaj nakon krštenja divan.

Na krštenju su bili i gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić, Dodikov sin Igor, savjetik Radovan Kovačević, potpredsjednik Narodne skupštine Denis Šulić, te brojni gosti i prijatelji Đurića.

Foto: SRNA