Dodik o Marfiju: Amerika poslala najvećeg kriminalca, koji je narušio odnose sa Srpskom zbog svojih sumnjivih radnji

16
Foto: Siniša Pašalić/Ringier

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik navodi da „prevarant (američki ambasador u BiH Majkl) Marfi pred kraj boravka u BiH pokušava da još nešto ušićari“.

– Što nije najavio da će se sastati sa direktorom IDDEEA? I to kad ta agencija potražuje milione za opremu, opravdavajući to novim troškovima nastalim zbog Šmitovih nametanja – upitao je Dodik.

Dodik dodaje da su „taj Marfi i (Kristijan) Šmit obični prevaranti, koji gledaju kako da stvore nered i iza paravana dogovaraju unosne poslove“.

– CIK potražuje oko 140 miliona, a sad se i ovi javljaju sa zahtjevima. Da kontrolišu izbore i ko će navodno pobijediti. Jasno je šta je iza cijelog procesa uvođenja novih tehnologija, da je to već dogovoren posao i da im se zbog toga toliko žurilo s nametanjima. Izbori u BiH su bili fer i pošteni i to su potvrdile sve relevantne institucije i organizacije zadužene za praćenje svih ovih godina – napisao je Dodik na „Iksu“.

Dodik ističe da je „Amerika poslala najvećeg kriminalca, koji je narušio odnose s cijelom Republikom Srpskom zbog svojih sumnjivih radnji“.

– Odlazak štetočine Marfija Srpska će slaviti. Njegov odlazak Srpska doživljava kao indirektno priznanje Amerike da je napravila pogrešan izbor što je poslala jednu takvu ličnost, koja je obrukala veliku i moćnu Ameriku na najgori način. Srpska je spremna da s novim američkim ambasadorom koji dođe, ukoliko pokaže da poštuje Srpsku i njene institucije, otvori novo poglavlje u našim odnosima, a uvjereni smo da će se to i desiti nakon što pobijedi Donald Tramp – zaključio je Dodik.