Dodik o optužnici protiv Osmice: Preduzeti mjere protiv svakog optuženog službenika

23
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da se prema svakom službeniku i imenovanom licu u organima BiH moraju preduzeti određene mjere ukoliko se protiv njega podigne optužnica.

– Vjerujem da će tako i biti – rekao je Dodik osvrćući se na činjenicu da je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića Osmice i zaposlenog u toj agenciji Muhameda Pekića.

On je rekao da tužioci treba da rade svoj posao.

– Mnogo je spekulacija oko toga i to treba da bude završeno na način da sve bude u skladu sa zakonom. U tom pogledu mislim da postoje obaveze u Savjetu ministara da se prema svakom službeniku i imenovanom licu u organima BiH moraju preduzeti određene mjere ukoliko se protiv njega podigne optužnica – poručio je Dodik.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Mehmedagića (58) i Pekića, koji je rukovodilac Odsjeka za sajber bezbjednost OBA BiH zbog zloupotrebe položaja ili ovlaštenja.

Optužnica ih tereti da su tokom avgusta zloupotrijebili službeni položaj ili ovlaštenja, kao i resurse i kapacitete OBA BiH u svrhe privatnih i ličnih interesa, da bi došli do informacija i fotografija o pošiljaocu anonimne krivične prijave protiv direktora OBA, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.