Dodik o razgovoru Džaferovića i Kurtija: Nedopustivo koristiti kapacitete Predsjedništva za privatne razgovore

24
Foto: Klix.ba

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da nema informaciju da je (bošnjački član Predsjedništva BiH) Šefik Džaferović razgovarao sa (vršiocem dužnosti premijera samoproglašenog Kosova) Aljbinom Kurtijem, a ako je do takvog razgovora došlo u pitanju je njihov privatni razgovor.

– Nedopustivo je da se kapacitet Predsjedništva BiH koristi za privatne razgovore, posebno sa ljudima koji predstavljaju samoproglašene zemlje i zemlje koje BiH nije priznala. Sve što je saopšteno a odnosi se na stavove bošnjačkog člana Predsjedništva je njegov privatni stav, a ne stav Predsjedništva BiH – istakao je Dodik.

On je podsjetio da BiH nije priznala samoproglašeno Kosovo niti će to uraditi dok je Republike Srpske.

– I ova situacija svjedoči o besmislu BiH i njenoj neodrživosti. U kojoj to još zemlji na svijetu član Predsjedništva mora da demantuje drugog člana, i gdje se spoljna politika vodi na način da se institucije, koje su zajedničke, privatizuju na način kako je to urađeno u ovom slučaju – rekao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Iz kabineta bošnjačkog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH sinoć je saopšteno je da su Džaferovići i Kurti telefonom razgovarali, između ostalog, o “bilateralnim odnosima i slobodi kretanja roba i ljudi” između, kako je navedeno, “dvije zemlje”.