Dodik: OHR nema ništa sa evropskim putem BiH niti sa evropskim vrijednostima – lažni visoki predstavnik ne zastupa nikoga i ništa

12
Foto: Siniša Pašalić/Ringier

OHR nema ništa s evropskim putem BiH niti s evropskim vrijednostima. Oni su potpuna negacija svih evropskih demokratskih standarda, izjavio je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

– Lažni visoki predstavnik pokušava da održi lažnu priču o tome da zastupa evropske vrijednosti. On ne zastupa nikoga i ništa – istakao je Dodik na Iksu.

Lideri političkih stranaka koje učestvuju u vlasti na nivou BiH na sastanku u Laktašima 18. januara postigli su značajan napredak o pitanju Izbornog zakona BiH koji će se finalizirati tokom februara, a postignut je i važan iskorak o ključnim pitanjima vezanim za evropski put BiH, saopšteno je iz SNSD-a nakon sastanka.

Iz OHR-a su danas za N1 naveli da vlasti BiH do sada nisu uspjele uskladiti Izborni zakon sa međunarodnim standardima o transparentnosti i integritetu izbornih procesa i dobrim praksama u demokratskim izborima, te da je „svaki lažni glas prepreka u dostizanju evropskih standarda u pogledu slobode i demokratije“.