Dodik: Opozicija izmišlja priču o tome da je ukinut Dan Republike

9
Foto: Screenshot

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je veliki Svesrpski sabor u Beogradu jasno potcrtao važne ciljeve, a da opozicija iz Republike Srpske izmišlja priču o tome kako je neko ukinuo Dan Republike.

– Laž je da je ukinut Dan Republike. Republika Srpska nikada nije imala obilježavanje dana državnosti. To je podvala ovih koji to govore. U Deklaraciji, nakon 15. februara, jasno piše da će Republika Srpska nastaviti da obilježava dan njenog nastanka, a to je 9. januar – naveo je Dodik.

On je rekao i da je Republika Srpska došla u situaciju da ima taj član 29 u Deklaraciji u kojem jasno piše da će Srpska nastaviti da obilježava dan njenog nastanka, a to je 9. januar.

Dodik je naglasio da je veliki Svesrpski sabor jasno potcrtao određene ciljeve.

– Njima smo pokušali da napravimo dobru odluku i donesemo Deklaraciju, te da u njoj navedemo sve ono što je važno, a da ne diramo, nego da afirmišemo druge i drugačije – istakao je Dodik.

Onda se nađu neki, rekao je Dodik, koji pokušavaju da zajedno sa Bošnjacima iz Sarajeva to sve sruše.

– Prije svega opozicija iz Republike Srpske koja bjesomučno laže, predvođena (televizijom) BN, a koji su našli za shodno da izmisle priču o tome kako je neko ukinuo Dan Republike – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je pojasnio da Zakon o praznicima predviđa da Republika Srpska slavi Dan Republike.

– Postoji posebna odluka Vlade da se Dan Republike obilježava tako što je to neradni dan, te da se održavaju manifestacije, akademije i drugo – naveo je Dodik.

Iako to jasno piše, naveo je Dodik, postoje oni koji se nadmudruju i utrkuju ko će više slagati o tome.

– Nisu ni pročitali, ali komentarišu i saopštavaju. Sve od početka do kraja o tom pitanju je jedna velika laž – rekao je Dodik.

Dodik je napomenuo da je potrebno samo uzeti Deklaraciju i pročitati član 29 jer je tekst dostupan svima.