Dodik podržao snimanje filma o doktoru Miodragu Laziću

87
Foto: dodik.net

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da ga raduje da podrži snimanje filma o doktoru Miodragu Laziću, koji je nesebičnim zalaganjem i požrtvovanim radom, kao ratni hirurg u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, ostavio neizbrisiv trag u srpskom narodu, koji mu ostaje vječno zahvalan za sve što je uradio.

Dodik je u razgovoru s producentom filma Sašom Miovčićem izrazio zadovoljstvo što će i mlade generacije, kroz ovakav izuzetno važan filmski projekat, imati priliku da saznaju nešto više o njegovom životu i ogromnom doprinosu koji je dao u najtežim vremenima za naš narod.

– Posebno me raduje da imam priliku da podržim snimanje filma o ovom velikom čovjeku – naveo je Dodik na „Tviteru“.

Doktor Miodrag Lazić je tokom devedesetih godina prošlog vijeka bio ratni hirurg dobrovoljac u Republici Srpskoj Krajini i Republici Srpskoj. Kao hirurg učestvovao je u proboju koridora 1992. godine, bio je dobrovoljac u ratnoj bolnici „Koran“ na Palama i jedan od osnivača bolnice „Žica“ u Blažuju, na prvoj liniji fronta u Sarajevu.

Hirurg Lazić (65) preminuo je 14. aprila 2020. godine u Nišu od posljedica virusa korona, a sahranjen je 18. aprila na niškom Novom groblju.