Dodik: Ponosan sam na pripadnike Trećeg pješadijskog puka

10
Foto: SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da je ponosan na pripadnike Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka jer baštine i promovišu tradiciju Vojske Republike Srpske, koja je bila temelj formiranja Srpske.

– Srećan sam što su praznici prošli u miru i radosti. Republika Srpska je odala počast svima koji su stradali da bismo mi mogli danas obilježavati ove dane – rekao je Dodik novinarima prije božićnog prijema u kasarni „Kozara“ u Banjaluci.

Dodik je poručio da je ovo Republika mira i stabilnosti, koja je upućena u budućnost, razumijevajući prošlost i koja, kako je naveo, ne želi da se odrekne nijednog svog elementa i obilježja.

– Mi smo oni koji razumiju da budućnost ne može da bude originalna ako se ne zasniva na činjenicama iz prošlosti i u tom pogledu želim da kažem da Republika Srpska nije imala nikakvu namjeru osim da obilježi svoj Dan i božićne praznike – dodao je Dodik.

Predsjednik Srpske je pripadnicima druge vjere i nacije zaželio dobrodošlicu, dobro zdravlje i da se u Srpskoj osjećaju sigurno i jednako, onoliko koliko se i dominantno Srbi osjećaju u njoj.

– Vjerujemo da nikog ne uznemiravamo i ne činimo nikakvo zlo, a onima koji su pomalo uznemireni apsolutno je vidljivo da nisu imali razloga za tako nešto, što su pokazali i ovi praznici – istakao je Dodik.

On je u obraćanju zvanicama tokom svečanog prijema vojnicima, podoficirima, oficirima, generalima, pripadnicima srpskog naroda u Ministarstvu odbrane u Savjetu ministara čestitao Božić tradicionalnim pozdravom „Mir Božiji, Hristos se rodi“.

Dodik je istakao da je Srpska danas ekonomski stabilna i institucionalno sređena, te da ima trajnu energetsku stabilnost kada je riječ o električnoj energiji.

– Nama treba mirno, stabilno okruženje. Srpska je za poštivanje Dejtonskog sporazuma i Ustava BiH, ali slova toga Ustava i Dejtona a nikakvog duha i protiv smo svih nametnutih rješenja – istakao je Dodik.