Dodik: Porodica Pušara primjer vrijednih domaćina

85
Foto: SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je danas u Istočnoj Ilidži porodicu Pušara koja je svoj novi dom sagradila u toj opštini nakon izlaska iz Hadžića, koji su potpisivanjem Dejtonskog sporazuma pripali Federaciji BiH.

– Radi se o ljudima koji održavaju naš narod i naše podneblje, ljudi koji su kao izbjeglice, nakon što su izgubili sve što su imali i sticali, došli ovdje na komad zemlje na kojem nije bilo ništa, svojim rukoma, bez pomoći sa strane, sagradili ugodan i divan dom – rekao je Dodik.

Dodik je izrazio zahvalnost u ime Republike Srpske zbog povjerenja koje ova vrijedna porodica ima u Srpsku.

– Mnogi iz tih krajeva iz Federacije odlazli su u daleke krajeve i destinacije. Porodica Pušara je ostala ovdje, što je veoma važno i to cijenim – rekao je Dodik, koji je lider SNSD-a.

On je zahvalio za crtež koji je u znak dobrodošlice dobio od šestogodišnje Božice.

– Država će uvijek biti tu da pomogne – rekao je Dodik i najavio da će nastaviti da se druži sa ovom porodicom i da će im poslati svoju rakiju za njihovu krsnu slavu.

Foto: SRNA

Dražen Pušara rekao je da u ovoj kući trenutno živi devet članova i da im je ovom posjetom Dodik ukazao veliku čast.

– Nikada nismo čekali da nam uspjeh padne sa neba, nego se borimo i radimo. Najvažnija je sloga, a ovdje smo došli sa kaputom na ramenu – naveo je Pušara.

On je naglasio da im je zapaljena sva imovina u Zoviku, u opštini Hadžići, gdje su živjeli, a da su došli na golu ledinu.

– Krenuli smo ispod ništa i ništa je veliko, a sada imamo prije svega normalnu porodicu i radimo. Ponosim se njima i bavimo se poljoprivredom koja mi je psihoterapija i rehabilitacija – rekao je Pušara.

On je naveo da proizvode mlijeko, da od stoke imaju krave, tovne bikove, svinje, te da siju žito i krompir.

– Ipak se isplati i kad se osvrnem unazad vidim rezultate – rekao je Pušara koji uskoro očekuje i peto unuče.

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Istočna Ilidže Nebojša Šešlija rekao je da je porodica Pušara jedna od najvrednijih u Vojkovićima i Istočnoj Ilidži.

– Ovo je porodica koja je dokazala da se svojim radom i obradom zemljišta može živjeti – rekao je Šešlija i dodao da će dokazati da je njegov prioritet briga za svakog stanovnika opštgine, koji će bez obzira na političko opredjeljenje imati jednak tretman opštine.