Dodik poručio Džaferoviću i Komšiću: Milo mi je što vas više neću gledati

169
Foto: FENA

Na kraju današnje sjednice Predsjedništva BiH, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik oprostio se od bošnjačkog i hrvatskog kolege, Šefika Džaferovića i Željka Komšića, riječima: „Milo mi je što vas više neću gledati“.

Podsjećamo, Džaferović i Komšić odbili su da se u dnevni red uvrsti Dodikov prijedlog da se Predsjedništvo odredi prema neustavnom ponašanju Kristijana Šmita i da se udalji iz BiH u svjetlu činjenice da je BiH pred dobijanjem kandidatskog statusa. Prijedlog nije uvršten u dnevni red sjednice Predsjedništva BiH niti se o njemu raspravljalo.

Takođe, odbili su i predlog da se u dnevni red uvrsti usvajanje nacrta osnove za vođenje pregovora radi zaključivanja međudržavnog ugovora između BiH i Srbije o izgradnji gasovoda „Nova istočna interkonekcija BiH i Srbije“ na pravcu granica Srbija-BiH-Bijeljina-Banjaluka-Prijedor-Novi Grad.

Džaferović i Komšić odbili su još jedan prijedlog srpskog člana Predsjedništva BiH da na dnevni red sjednice bude uvršten prijedlog o pristupanju BiH inicijativi „Otvoreni Balkan“.