Dodik: Poruke iz Potočara služe za zastrašivanje Srba

23
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Poruke koje su danas poslate iz Potočara služe da se dodatno preplaši srpski narod, ocijenio je srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik dodajući da je priča o genocidu u Srebrenici apsolutno neodrživa jer nije činjenično zasnovana.

Dodik kaže da poruke bošnjačkih zvaničnika i ovoga puta služe da na bazi falsifikata istorijskih činjenica Bošnjaci izgrade svoj mit o narodnom i nacionalnom postojanju.

– Te poruke nisu neuobičajene, a upućene su srpskom narodu kako bi se dodatno preplašio porukama koje šalju zajedno sa međunarodnim akterima, pogotovo sa „ovim moćnima“ iz Crne Gore – rekao je Dodik za Tanjug.

Dodao je da Crna Gora svojim prisustvom u Potočarima i porukama koje danas šalje pokušava da ojača svoju poziciju i da se „nametne kao faktor u regionu“.

– Bilo bi pristojno da su ostavili porodice Bošnjaka koje su izgubili svoje najmilije da obiđu grobove i da im se u molitvi pridruže. Politiku praviti na grobovima to samo može i radi sarajevska politika – zaključio je Dodik.

Dodao je da na taj način skreću pažnju na sebe, a podršku traže u onima iz međunarodne zajednice koji su se okupili kako bi „oprali savjest“ zbog ratova u bivšoj Jugoslaviji.