Dodik: Poslovanje u Republici Srpskoj nije i neće biti ugroženo – oni koji misle da im je bolje u FBiH i time prijete, slobodno im je putovanje

7
Foto: Siniša Pašalić/Ringier

Poslovanje u Republici Srpskoj nije i neće biti ugroženo. Institucije uvažavaju zabrinutost dijela privrednika zbog primjene odluke o najnižoj plati i u narednim danima okupićemo predstavnike poslodavaca, izjavio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

– Onima čije poslovanje ova odluka dovodi u pitanje biće pružena pomoć. Dešavanja na globalnom planu utiču na sve ono što se dešava u Srpskoj, dijelimo njihovu zabrinutost, ali isto tako mora da postoji i svijest o važnosti očuvanja domaće radne snage. Ova odluka zadržaće naše radnike i omogućiti im dostojanstven život – napisao je Dodik na Iksu.

Dodik ističe da svako mora imati uslove da ostvari pravičnu naknadu za svoj rad i to je nešto što ni u poslovnom sektoru ne smije biti ignorisano.

– Republika Srpska će subvencionisati one čije poslovanje je ugroženo, a one koji pokušavaju da iskoriste ovakvu situaciju kako bi dodatno profitirali i izbjegli da korektno plate svoje radnike podsjećam da Srpska i dalje pruža najbolje uslove za poslovanje – rekao je Dodik.

Dodik i ovaj put podsjeća da je električna energija u Republici Srpskoj jeftinija nego u FBiH za 20 odsto.

– Dakle, cijena struje i dalje je na najnižem nivou, postoje brojne olakšice koje dajemo – naglasio je predsjednik Srpske.

Dodik dodaje da će razgovarati sa poslovnom zajednicom i naći rješenje, kao i da će razmotriti i nivo neoporezivog dohotka.

– Samo nemojte prijetiti. Želimo da naši privrednici uspješno posluju, ali to ne može ići preko leđa radnika i populističke izjave koje imaju prizvuk ucjene ne mogu pomoći nikome. Oni koji misle da im je bolje u FBiH i time prijete, slobodno im je putovanje, a mi im ni prijetnju time nećemo oprostiti – zaključio je Dodik.