Dodik: Pozivam Izetbegovića što prije na razgovor

33
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik pozvao je lidera SDA Bakira Izetbegovića da što je prije moguće razgovaraju o situaciji u BiH nakon odluke Ustavnog suda BiH o poljoprivrednom zemljištu u Republici Srpskoj, dodajući da nije optimista kada je riječ o rezultatima tih razgovora.

– Nisam optimista što se tiče rezultata tih razgovora, ali moramo razgovarati i onda kada znamo da oni neće dati rezultat – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci nakon sjednice proširenog Izvršnog komiteta SNSD-a.

Dodik kaže da je nemoguće okretati glavu od interesa jednog naroda, jedne Republike ili dva naroda i jedne Republike, te dodaje da se on /Izetbegović/ pokušava „skriti iza nekih načelnih stvari“.

Komentarišući Izetbegovićevu izjavu „da će kriza u BiH nestati onog momenta kada Dodika više ne bude na političkoj sceni“, Dodik je podsjetio na narodnu izreku – „što je babi milo, to joj se i snilo“.

– Šta Izetbegović misli o meni, to pripada njemu. Ja što mislim o njemu, ponegdje sam nešto rekao o tome. Zbog tih razgovora neću to da ponavljam – zaključio je Dodik.