Dodik: Prijedlog zakona o radu neprofitnih organizacija povučen na usaglašavanje, ali biće vraćen u proceduru

8
Foto: Siniša Pašalić/Ringier

Prijedlog o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija povučen je na dodatno usaglašavanje i u dogledno vrijeme će biti vraćen u ponovnu proceduru, izjavio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

– Posljednjih dana vršili smo konsultacije s Vladom Republike Srpske i poslanicima vladajuće većine u Narodnoj skupštini o Prijedlogu zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija. Svi pravni stručnjaci koji su razmatrali ovaj prijedlog zakona, saglasni su da je on u potpunosti usaglašen sa zakonom koji imaju SAD, te da je blaži po formi i određenim pravnim normama – napisao je Dodik na „Iksu“.

Međutim, dodaje Dodik, vidljivi su određeni prigovori, a tiču se evropskih normi, a pošto je Republika Srpska opredijeljena evropskom putu, dogovorili smo da ovaj povučemo i dodatno usaglasimo sa zakonima koje imaju i primjenjuju pojedine evropske zemlje kako bismo ga uskladili s evropskom pravnom praksom.

– Znači, prijedlog je povučen na dodatno usaglašavanje i u dogledno vrijeme će biti vraćen u ponovnu proceduru – istakao je predsjednik Srpske.