Dodik primio akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Italije i Ujedinjenih Arapskih Emirata

15
Foto: SRNA

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik primio je akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Italije u BiH Marka di Ruca i Ujedinjenih Arapskih Emirata za BiH sa sjedištem u Podgorici Nabile Abdelaziz Nasir Said Alšemsi.

Tokom ceremonija predaja akreditivnih pisama istaknuto je da su bilateralni odnosi BiH i država koje novoimenovani ambasadori predstavljaju dobri i prijateljski, te da ima prostora za unapređenje sveukupnih bilateralnih odnosa, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Sa ambasadorom Italije razgovarano je o njegovoj spremnosti za dalju saradnju u oblastima od obostranog interesa, posebno na polju ekonomije i kulture, a bilo je riječi i o evropskim integracijama BiH i stalnoj podršci Italije reformskim procesima ka evropskim integracijama BiH.

Foto: Predsjedništvo BiH

U razgovoru sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata izražen je obostrani interes za unapređenje ekonomske i spoljnotrgovinske saradnje, te zahvalnost toj zemlji na kontinuisanoj podršci koju pružaju BiH, posebno u donaciji medicinske opreme za suzbijanje širenja virusa korona.

Takođe je naglašena čvrsta opredijeljenost BiH da nastavi ispunjavati uslove za nastavak napredovanja prema punopravnom članstvu u EU, čime će postati privlačnija za potencijalne strane investitore i trgovinske partnere.

Dodik je poželio uspješan mandat novoimenovanim ambasadorima.