Dodik: Prodanović – kandidat za načelnika Bratunca dokazani patriota

18
Foto: SRNA

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je ta stranka za vanredne izbore za načelnika Bratunca kandidovala Lazara Prodanovića – časnog, poštenog i dokazanog patriotu, te istakao da će njegova pobjeda dati šansu za nastavak razvoja.

Dodik je na konferenciju za novinare u Zvorniku rekao da je Prodanović imao perfektnu karijeru i da je prihvatio ocjenu SNSD-a da je potrebno da baš takav dokazani Srbin i patriota vodi Bratunac.

– Da pruži šansu da mi zajedno možemo iz Republike Srpske i Bratunca da nastavimo jedan dobar kontinuitet poslova koji smo imati – rekao je Dodik.

On je naveo da je bivši načelnik Bratunca Srđan Rankić, kojeg su birači smijenili sa te funkcije, sve uzurpirao kako bi izgradio ličnu poziciju.

– Sada pokušava da se vrati ponovo na prljav način – ocijenio je Dodik.

Građani Bratunca će u nedjelju, 5. februara, na vanrednim izborima, birati načelnika opštine, a kandidati su Lazar Prodanović iz SNSD-a i nezavisni kandidat Srđan Rankić, koji je sa te funkcije smijenjen 7. avgusta većinom glasova birača koji su izašli na referendum za njegov opoziv.