Dodik: Provokator i folirant Komšić za prvu neslužbenu posjetu inostranstvu izabrao Banjaluku

15
Foto: Miomir Jakovljević/Ringier

Zanimljivo je da je Željko Komšić za prvu neslužbenu posjetu inostranstvu izabrao Banjaluku. To je najobičniji provokator i folirant, koji nema šta da traži u Banjaluci. Bolje da je otišao u Livno, umjesto što nas provocira i vrijeđa, rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

– Muslimani su ga podmetnuli u Predsjedništvo da tamo glumi lažnog Hrvata i pravi samo štetu. Za ove četiri godine mogao sam se uvjeriti da je duboko ostrašćen u mržnji prema svemu što je srpsko i hrvatsko i da je štetočina, koja svojim pristupom najviše doprinosi raspadu Bosne – istakao je Dodik.

Dodik je na Tviteru napisao da „BiH ne može uspjeti na provokacijama Komšića i sličnih, koji se danas okupljaju po Banjaluci obilježavajući nepostojeći praznik“ i dodao da je „jedini način da se produži opstanak BiH da se poštuje unutrašnji dogovor tri konstitutivna naroda i da se uvažavaju njihovi stavovi“.

– Ne postoji nikakvo ljepilo intervencija međunarodnog faktora koje će sastaviti i zalijepiti raspalu Bosnu dok se narodi u njoj ne dogovore i to svi moraju da shvate. To nepoštovanje stranaca vidimo i danas, dok šalju licemjerne čestitke za nepostojeći dan, iako dobro znaju da ova zemlja nema zakon o praznicima. Takav njihov pristup drži ovu BiH zarobljenom i doprinosi da je svakim danom ima sve manje – kaže Dodik.

Dodik napominje da u „takvim okolnostima, jedina trajna i sigurna činjenica je Republika Srpska, koja je budućnost, a upitno je da li će u toj budućnosti biti BiH“.