Dodik: Republika Srpska ne dozvoljava oduzimanje vojne imovine

43
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Republika Srpska ne dozvoljava oduzimanje vojne imovine, u tome je istrajna i nema nijednog razloga da sada promijeni stav o tom pitanju.

Dodik je povodom izjave ministra odbrane u Savjetu ministara Sifeta Podžića da nema rokova kada je riječ o knjiženju perspektivne vojne imovine i da će ona biti knjižena na nivo BiH, rekao da apsolutno stoji iza toga da nije pokrenut nijedan postupak za knjiženje imovine.

– Bezočno slagati tako nešto nije samo dio neodgovornosti, nego loš ljudski karakter – izjavio je Dodik novinarima u Zvorniku.

On je dodao da nema nikakvog knjiženja imovine niti je to na dnevnom redu, niti će se dešavati, niti može da se desi.

Dodik je istakao da, ako se nešto knjiži ono se knjiži u Geodetskoj upravi Republike Srpske, što je “lako provjeriti da nikakvog pokušaja oko toga nema”.

– Ali, očigledno u sarajevskom krugu nije na odmet da ponešto lupe i slažu bez ikakvih činjenica – rekao je Dodik i naglasio da apsolutno nije donesena nigdje nijedna takva odluka.

Navodeći da je provjerio kod Geodetske uprave Republike Srpske, Dodik je rekao da nikakvih zahtjeva, nikakvih pokretanja ili procedura nema i neće ni biti.

– To je imovina Republike Srpske i nikada neće biti uknjižena na BiH, to moraju da znaju, sa tim pitanjem smo završili – istakao je Dodik.