Dodik: Republika Srpska nikome ne prijeti, svoju slobodu brani

10
Foto: SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Republika Srpska republika mira, okupljanja i slobode, koja nikome ne prijeti i nikom ne želi zlo.

U obraćanju u Istočnom Sarajevu na proslavi Dana Republike Srpske Dodik je rekao da je Srpska spremna da brani svoju slobodu i uživa u njoj, te da je u Srpsku dobrodošao svako ko je za mir na ovim prostorima.

On je naglasio da ovaj prostor pripada Srbima koji su se 9. januara 1992. godine organizovali i stvorili svoju Republiku Srpsku.

– Tog 9. januara bio sam i ja na osnivačkoj skupštini i posebno sam ponosan na taj dan. Posebno sam ponosan što mogu da svjedočim o Republici koja je prošla težak period rata i poslijeratne izgradnje. Što svjedočim Republici koja je bila široka za sve. Republici koju su mnogi omalovažavali, ali nisu uspjeli da je satru i da je dovedu do nestanka – rekao je Dodik.

Dodik je poručio da je Republika Srpska i narod u njoj ponosan na slobodu i spreman da je odbrani.

– Mi nismo prijetnja nikome i ne radimo ovo iz inata. Mi samo hoćemo da kažemo da smo tu da smo spremni da se borimo za svoju slobodu – rekao je Dodik.

On je rekao da su pripadnici Policije Republike Srpske oni koji su zaduženi za naš miran život, te da je posebno ponosan na njih i zahvalan im.

– Najznačajniji i najveći kolosalni dio dali su borci Vojske Republike Srpske naše ponosne vojske koja je zajedno sa policijom branila naše domove u neizvjesnim okolnostima u kojima je rat donosio svaki dan promjene. Mnogi su ostali na braniku svoje zemlje – rekao je Dodik.

Dodik je građanima i učesnicima defilea čestitao Dan Republike.

Republika Srpska danas proslavlja Dan Republike i 31 godinu postojanja.

Deveti januar slavi se kao Dan Republike Srpske jer je tog datuma 1992. godine nastala pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.