Dodik: Republika Srpska spremna da izgradi auto-put kroz Brčko

11
Foto: Siniša Pašalić/Ringier

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Brčkom da je Srpska spremna da preuzme i izgradi trasu auto-puta kroz Brčko.

Dodik je rekao da je zadovoljan zbog činjenice da je postignut dogovor sa Brčko distriktom o trasi izgradnje auto-puta, koji je na integralnom koridoru koji se pruža od Doboja, preko Vukosavlja i Modriče.

– Od Vukosavlja do linije sa Brčko distriktom je već ugovorena izgradnja auto-puta. Auto-put od Rače do Bijeljine se gradi. Ostaje da se ugovori linija od Bijeljine do linije sa Brčko distriktom, kroz Brčko i naravno da se spoji Koridor „Pet ce“ od Doboja pa sve do Vukosavlja – rekao je Dodik novinarima prije Svečane akademije u Brčkom povodom Dana republike – 9. januara.

Dodik je rekao da želi da u narednih četiri-pet godina bude izgrađen ovaj auto-put koji će biti značajan i za Brčko distrikt.

– Želimo da tim koridorom izgradimo i gasovod, što će sve zajedno donijeti benefite i Brčkom – naglasio je Dodik.

On smatra da treba učiniti sve da se Srpska još više vidi u Brčkom u pogledu škola i ostalih kulturnih i vjerskih sadržaja koji determinišu vrijednosti srpskog naroda.